Sade kurabiye tarifi: Klasikleşen bir lezzet...
YAPILIŞI
MALZEMELER:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri bir kaba alın. Mikserle veya bir spatula ile iyice çırpın. Karışıma yumurtayı ekleyin ve tekrar çırpın.
- Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Dilerseniz hamurları çatalla hafifçe bastırarak şekil verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika, kurabiyelerin altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
Dilerseniz, kurabiyelere ceviz, fındık veya çikolata parçaları ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz.