Bu makarnayı süzmek yok! Demleme yöntemi ile domatesli makarna tarifi
MALZEMELER
- 250 gram makarna
- 2 domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 diş sarımsak
- 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
- İsteğe göre kurumuş maydanoz
YAPILIŞI
- Domatesleri rendeleyin veya yazdan yaptığınız domates konservelerini kullanabilirsiniz.
- Zeytinyağı, rendelenmiş domates ve salçayı tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
- Üzerine makarnayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tüm makarnanın sosla bir araya geldiğini görmeniz bu noktada önemli.
- Kaynamış suyu ekleyin. Makarnaların üzerini bir parmak geçecek kadar koyarsanız, tam kıvamında bir pişme sağlayabilirsiniz.
- Rendelenmiş sarımsak ve baharatları da ekleyin ve iyice karışıtrın.
- Ocağı orta ateşe alıp kapağını kapatın ve makarnanın suyunun çekmesini bekleyin. Bunun için yaklaşık 10 dakikaya ihtiyacınız olacaktır. Fakat birkaç dakikada bir kontrol ederek kontrollü bir ilerleme sağlayabilirsiniz.
- Suyun az geldiğini düşünürseniz, üzerine çok az olacak şekide su ekleyebilirsiniz.
- Piştikten sonra iyice karıştırın ve isterseniz maydonoz ekleyin.
- Biraz dinlendirdikten sonra makarnayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.