Bu makarnayı süzmek yok! Demleme yöntemi ile domatesli makarna tarifi

Makarna, dakikalar içinde hazır olması ve farklı soslarla bir araya gelerek en lezzetli haline bürünen yemeklerden biri. Hemen herkesin vazgeçilmezlerinden biri olan bu lezzeti, genellikle haşlayıp süzdükten sonra sosla buluşturuyoruz. Fakat bu sırada makarnanın suyundaki birçok vitamin ve minerali de dökmüş oluyoruz. Fakat sos içerisinde pişen makarna, hem besin değerlerini korurken tüm sosu da içerisine çekerek pişiyor ve muhteşem lezzet bir haline dönüşüyor. Üstelik süzme aşamasını geçerek daha pratik bir yapıma sahip. İşte bu mükemmel lezzetin tarifi...
Giriş Tarihi: 30.01.2022 09:10 Güncelleme Tarihi: 14.02.2022 12:02
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı Vejetaryen Ekonomik Tarif
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 276 kcal

MALZEMELER

  • 250 gram makarna
  • 2 domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
  • İsteğe göre kurumuş maydanoz

YAPILIŞI

  • Domatesleri rendeleyin veya yazdan yaptığınız domates konservelerini kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağı, rendelenmiş domates ve salçayı tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
  • Üzerine makarnayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tüm makarnanın sosla bir araya geldiğini görmeniz bu noktada önemli.
  • Kaynamış suyu ekleyin. Makarnaların üzerini bir parmak geçecek kadar koyarsanız, tam kıvamında bir pişme sağlayabilirsiniz.
  • Rendelenmiş sarımsak ve baharatları da ekleyin ve iyice karışıtrın.
  • Ocağı orta ateşe alıp kapağını kapatın ve makarnanın suyunun çekmesini bekleyin. Bunun için yaklaşık 10 dakikaya ihtiyacınız olacaktır. Fakat birkaç dakikada bir kontrol ederek kontrollü bir ilerleme sağlayabilirsiniz.
  • Suyun az geldiğini düşünürseniz, üzerine çok az olacak şekide su ekleyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra iyice karıştırın ve isterseniz maydonoz ekleyin.
  • Biraz dinlendirdikten sonra makarnayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.