Fırında makarna tarifi: Dışı çıtır içi yumuşacık...
YAPILIŞI
🍝 Fırında Makarna Tarifi (4 kişilik)
Malzemeler:
-
1 paket (500 g) fırın makarna (boru veya kalın spagetti)
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı un
-
2,5 su bardağı süt
-
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (sosu için)
-
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri için:
-
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
-
Makarnayı haşla:
Büyük bir tencerede su kaynat, tuz ekle ve makarnayı 7-8 dakika haşla. Hafif diri kalması yeterli. Süzüp beklet. -
Beşamel sosu hazırla:
Tereyağını bir tencerede erit. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavur (2-3 dakika).
Yavaş yavaş sütü eklerken sürekli karıştır.
Koyu bir kıvam alana kadar pişir. Tuz, karabiber ve biraz muskat ekle.
Altını kapatınca yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini karıştır içine. -
Karıştır ve tepsiye al:
Makarnayı geniş bir kapta beşamel sosla iyice karıştır.
Yağlanmış fırın kabına dök. -
Üzerini hazırla:
Kalan 1 su bardağı kaşar peynirini üzerine eşit şekilde serpiştir. -
Pişir:
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişir.
🍽 Servis Önerisi:
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsin. Yanında turşu, ayran veya salata güzel gider.