Makarna salatası tarifi: 4 mevsimin vazgeçilmez lezzeti
MALZEMELER
- 1 paket makarna
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış garnitür
- 6 adet kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
YAPILIŞI
- Öncelikle tercihen burgu makarnayı bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve su ile 12 dakika haşlayın. Süzerek soğuması için kenara alın.
- Yoğurt, süzme yoğurt ve mayonezi karıştırın ve üzerine makarnayı ekleyin.
- Turşuyu ve dereotunu dilipleyip konserve garnitür ile içerisine ilave edin.
- Tüm malzemeler karışana kadar harmanlayın. Salatanız hazır. Afiyet olsun!