Makarnanın en lezzetli hali: Tam kıvamında Fettucini Alfredo makarna tarifi
MALZEMELER
- 1/4 demet fesleğen
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket fettucine makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram mantar
- 300 gram tavuk göğsü
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı krema
YAPILIŞI
- İlk olarak makarnanın sosu için; geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
- Ardından, dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve soteleyin.
- Tavukları ve sarımsakları güzelce doğradıktan sonra içine atın. Ve sotelemeye devam edin.
- 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edin.
- Ardından 1 su bardağı krema, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 7 dakika kadar haşlamaya bırakın.
- Sonra haşlanan makarnayı güzelce süzün ve sosu ilave edin. Güzelce karıştırın.
- İşte makarnamız servise hazır. Herkese afiyet olsun!