Mantarlı bulgur pilavı tarifi: Yiyen bir tabak daha isteyecek!
MALZEMELER
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 300 gram mantar
- 2 su bardağı bulgur
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber toz reyhan pul biber
YAPILIŞI
- İlk olarak sıvı yağı tencereye alın ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
- Biberler ve havuçları da doğradıktan sonra soğanlarla birlikte kavurun.
- Ardından doğranmış mantarlar da eklenir ve yüksek ateşte mantarlar suyunu salmadan karıştırılarak pişirilir.
- Bir yemek kaşığı tereyağını da ekledikten sonra bulguru ekleyin ve tüm malzemeleri birlikte kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Son olarak bir yemek kaşığı daha tereyağı ekledikten sonra, pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın.
- 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.