Mozzerallalı domatesli penne tarifi: Lezzet patlaması yaşayacaksınız!
MALZEMELER
Malzemeler:
- 350 gram penne makarna
- 2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
- 4 su bardağı doğranmış domates
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- Taze doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Bir tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz ekleyin ve penne makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Makarnalar al dente olacak şekilde pişirin. Daha sonra süzün ve kenara alın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun, ardından doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler biraz yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 5-7 dakika.
- Pişmiş penne makarnayı tavaya ekleyin ve domates sosu ile iyice karıştırın. Ardından rendelenmiş mozarella peynirini ekleyin ve karıştırın. Mozarella eriyene kadar kısık ateşte tutun.
- Makarnayı servis tabağına almadan önce tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak üzerine taze doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
- Sıcak servis yapın ve keyifle tüketin!
- Afiyet olsun!