Püf noktalarıyla tam kıvamında bir lezzet! Hatay usulü kısır tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı esmer kısırlık bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 avuç taze nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
- Büyük bir kabın içerisine bulguru koyun ve üzerine bir su bardağı ılık suyu ilave edip karıştırın.
- Daha sonra kabın üzerini, bir tepsi yardımıyla kapatın. 20 dakika kadar bulgurun şişmesini bekleyin.
- Ardından bulgurunuz şiştikten sonra içerisine domates ve biber salçasını, pul biberi, isotu, yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar da tuzu ekleyip iyice harmanlayın.
- Sonra güzelce yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduktan sonra içerisine sarımsağı rendeleyin
- Limon suyu, nar ekşisi, kimyonu ilave ederek tekrardan yoğurun.
- Sonra soğan, maydanoz ve naneleri ince ince doğrayın.
- Doğradığınız malzemeleri de karışımın içerisine ilave edip bir çay bardağı üzerine zeytinyağı dökün.
- Sonra karıştırmaya devam edin.
- Kıvamı geldiğinde tabaklara servis edebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun!