Sebzeli erişte tarifi ve yapılışı: Sebzeli erişte nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tane kapya biber ( isteğe göre yeşil biber)
- Dövülmüş ceviz içi
- Yarım demet maydanoz
- 2 su bardağı ölçeğinde köy eriştesi
- 1 / 2 çay bardağı sıvı yağ
- 600 ml kaynar su
- 7 ya da 8 adet çeri domates
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
- Sebzeli erişte için ilk olarak soğan ve biberleri küçük parçalar halinde kesin.
- Ardından bir tencereye sıvıyağ koyun ve doğradığınız soğan ve biberleri kavurun.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra 2 su bardağı erişteyi de tavaya alarak kavurma işlemine devam edin.
- Eriştelerin rengi dönmeye başladığı zaman kaynattığınız 600 ml sıcak suyu eriştelerin üzerine dökün.
- Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Erişteler suyunu çekerken, küçük bir tavada tereyağı ile çeri domatesleri kızartın.
- Suyunu tamamen çeken sebzeleri erişteyi servis tabağına alın ve kızarttığınız çeri domateslerini üstüne koyun.
- Son olarak dövülmüş ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.
- Arzu ederseniz tereyağı da eriterek eriştenin üzerine sos dökebilirsiniz.
Sebzeli erişte yapımında erişteyi iki farklı şekilde pişirebilirsiniz:
- 3 su bardağı suyu kaynatın.
- Kaynar suyun içine iki su bardağı erişteyi dökün. Eriştelerin birbirine yapışmaması için sıvıyağ ve tuzu dökerek makarna usulü haşlayın.
- Pişen erişteleri süzerek sebzeler ile buluşturun.
- Bir diğer seçenekte ise erişteleri yağda rengi kızarıncaya kadar kavurun.
- Ardından daha önce kaynattığınız 3 su bardağı suyu eriştelerin üzerine dökün ve karıştırın.
- Eriştelerin suyunu çekerek pişmesi için altını kısarak kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Erişteler suyunu tamamen çektiğinde yemeye hazır hale gelecektir.