Bisküvili pasta tarifi ve yapılışı: Evde en kolay ve lezzetli bisküvili pasta nasıl yapılır?
MALZEMELER
- Un (3 yemek kaşığı)
- Kakao (4 yemek kaşığı)
- Toz şeker (1 su bardağı)
- Süt (6 su bardağı)
- Tereyağı (1 yemek kaşığı)
- Vanilya (1 paket)
- Petibör bisküvi (3 paket)
Üzerine eklememiz için:
- Çilek
- Bisküvi
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Uygun bir tencereye tuz, un, kakao, şeker ve süt ekleyerek karıştırma işlemine başlayabiliriz.
- Tenceremizi ocağa alıyor ve muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebimiz koyulaştıktan sonra ocaktan alıyor ve içerisine tereyağı ile vanilya ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz.
- Orta boyuttaki kare borcamımıza petibör bisküvimizden bir sıra diziyoruz.
- Bisküvilerin üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi boşaltıyor, ardından yayıyoruz.
- Muhallebimizi tüm bisküvilerin üzerine yaydıktan sonra 2. Kata geçebiliriz.
- Aynı işlemi 4 kat bisküvi 4 kat muhallebi olacak biçimde uyguluyor ve pastamızı tamamlıyoruz.
- Borcamdakiler oda sıcaklığına gelene kadar bekliyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra ise pastamızı en az 2 saat olacak şekilde buzdolabında bekletiyoruz.
- Gereken vakit dolduğu zaman pastamızı dolaptan alıyor ve üzerini rondodan geçirdiğimiz bisküvilerle kaplıyoruz.
- Artık dilimleyebilir, süsleyerek servis edebiliriz.