Bisküvili rulo pasta tarifi: En kolay, pratik ve lezzetli bisküvili rulo pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MALZEMELER
Krema için malzemeler:
- Yarım litre süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı ölçeğinde nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için:
- 3 ya da 4 adet muz
Üzeri için:
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak kremayı hazırlayın. Krema için vanilya ve tereyağını ayırarak diğer malzemeleri tencereye koyun.
- Malzemeler koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynayan malzemeleri ocaktan çekin ve ayırdığınız vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Hazırladığınız kremanın üzerine streç film ile öreterek soğumaya alın.
- Ardından bir streç film üzerine bisküvileri süt ile ıslatarak kare olacak şekilde dizin.
- Dizdiğiniz bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
- Muzları ikiye bölerek yan yana gelecek şekilde içine ekleyin.
- Ardından bisküvili tabanı rulo şeklinde sarın. Açılmaması için streç film kullanabilirsiniz.
- Sardığınız bisküvili rulo pastayı buzdolabına koyun ve en az iki saat dinlendirin.
- Ardından buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
- Arzuya göre istediğiniz malzemeler ile süsleyin.