Kakaolu bisküvili pasta tarifi ve yapılışı: En kolay kakaolu bisküvili pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
- 5 bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı yoksa margarin
- 3 dolu yemek kaşığı un ve nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 200 gr toz şeker
- 1 kutu krem şanti
- 1 paket toz vanilya
Tabanları için;
- 3 paket kakaolu ya da sade bisküvi
Üstü için;
- Hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- Arzuya göre hindistan cevizi, fındık, kakao
YAPILIŞI
- Kakaolu bisküvili pasta için hazırlığa muhallebi ile başlayın.
- Muhallebi için unu, sütü, şekeri ve vanilyayı derin bir tencereye koyarak kısık ateş üzerinde karıştırmaya başlayın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından tereyağını ya da margarini muhallebinin içine ekleyin.
- Tereyağı muhallebinin içinde eridikten sonra ocaktan alın.
- Ardından bir tepsiye arzu ettiğiniz bisküvilerinizi ıslatarak tepsiye yan yana dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebiniz ve bisküvileriniz bitene kadar bu işleme devam edin.
- Hazırladığınız pastayı çikolata sosu ve süsleme malzemeleri ile tamamlayarak buzdolabına koyun.
- Soğuyan pastayı dilimleyerek servis edin.