Petibör bisküvili pasta tarifi ve yapılışı: En lezzetli petibör bisküvili pasta nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 2 paket sade ya da kakaolu petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 200 gr toz şeker
- 3 ya da 4 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- Toz ya da çubuk vanilya
- 100 gr çikolata
YAPILIŞI
- İlk adımda pasta için gerekli olan çikolata sosunu hazırlamalısınız.
- Çikolata sosu için kısık ateşte unu kavurun.
- Ardından sütü ekleyin ve karıştırın.
- Kayamaya başladığında sıvılaştırılan nişasta, kakao, çikolata ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Kaynamaya başlayan çikolata sosunun altını kısarak 1o dakika daha kaynatın ve koyulaşınca altını kapatarak dinlenmeye alın.
- Bir diğer taraftan petibör bisküvilerini süt ile ıslatarak bir tepsiye dizin. Dizilen ilk bisküvi katmanının üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
- Ardından ikinci katı dizin ve sosu yeniden dökün.
- Son katmanı da tamamlayarak isteğe göre pastanın üzerini fındık, fıstık ya da hindistan cevizi ile arzuya göre süsleyin.