Ajvar sos tarifi: Balkanlardan tadına doyulmaz bir lezzet...
MALZEMELER
Malzemeler:
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu (isteğe bağlı)
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Fırını 200 derecede ısıtın. Kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayın, kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Biberleri ve patlıcanları fırında közleyin. Bunu yapmak için sebzelerin üzerini ara sıra çevirerek yaklaşık 30-40 dakika fırında tutun. Sebzelerin kabukları kara döndüğünde fırından alın.
- Fırından çıkardığınız sebzeleri sıcakken bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatın. Böylece sebzelerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayacaksınız. Yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları rondodan veya blendırdan geçirin. Sarımsakları da ekleyin ve karıştırın.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu, sosunuzun daha ferah bir tat kazanmasını sağlar.
- Ajvar sosu buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğuduktan sonra servis yapın.