Babagannuş tarifi: Lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz
MALZEMELER
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
- Yarım demet taze maydanoz
YAPILIŞI
- Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyun. Kabuklarını iyice temizleyerek püre haline getirin.
- Geniş bir kase içinde patlıcan püresini, biber püresini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın.
- Karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
- İnce doğranmış taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırarak servis tabağına alın.
- Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.