Babagannuş tarifi: Lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz

Babagannuş, Orta Doğu mutfağına ait köklü bir mezedir ve özellikle Türk, Arap ve Levanten mutfaklarında sıkça tüketilen bir lezzeti, kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte o mükemmel tarifin ayrıntıları...
Giriş Tarihi: 18.11.2023 09:06 Güncelleme Tarihi: 18.11.2023 09:06

MALZEMELER

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Yarım demet taze maydanoz

YAPILIŞI

  • Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyun. Kabuklarını iyice temizleyerek püre haline getirin.
  • Geniş bir kase içinde patlıcan püresini, biber püresini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın.
  • Karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
  • İnce doğranmış taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırarak servis tabağına alın.
  • Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.