Çiğ Köfte Tarifi, Yapılışı Ve Malzemeleri - Evde Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- İnce bulgur (2 su bardağı)
- 200 ml sıcak su
- 2 kaşık domates salçası ya da biber salçası
- İsteğe göre pul biber, isot, toz biber
- Sarımsak
- Yarım su bardağı yağ ( Sıvı yağ ya da zeytinyağı)
- Nar ekşisi
- Tuz
- Soğan
- Kimyon
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çiğ köfte ince bulgur ile yapılmalıdır. S
- ıcak su ile ıslatılan bulgur 10 dakika kadar bekletilir.
- Şişen bulgur ilk olarak sarımsak ve soğan ile bir süre yoğurulur.
- Ardından kullanılan diğer malzemeler de eklenir.
- Yoğurmaya başlamadan önce domates ve bir kalıp buzda bulgurun içine konulur ve yoğurulur.
- Çiğ köfte yapılışı sırasında tüm malzemelerin yumuşaması ve iç içe geçerek kıvam almasına dikkat edilmelidir.
- İstenilen kıvama geldikten sonra da yeşillik, nar ekşisi ve limon ile servis edilir.