Hem kahvaltı hem ana öğün: Hellimli salata tarifi
MALZEMELER
-
1/2 demet tere
-
1 adet kırmızı soğan
-
1 adet göbek marul (küçük boy)
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 çay kaşığı kuru nane
-
3 yemek kaşığı nar ekşisi
-
1/2dilim limon
-
1/2 çay bardağı zeytinyağı
-
100 gram hellim peyniri
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Yeşilliklerin yıkayın ve ince ince doğrayarak bir kaseye alın.
- Hellim peynirini en az 1 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin ve yağ koymadan bir tavaya alın. İlk koyduğunuzda suyunu salacaktır, suyunu salıp çekince diğer tarafını çevirin. Yaklaşık 2-3 dakika sonra altın rengini aldığında tavadan alın.
- Tuz, pul biber, kuru nane, nar ekşisi, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyerek yeşillikleri güzelce karıştırın.
- Önce yeşillikleri tabağa alın, sonra üzerine hellim peynirlerini dilediğiniz gibi yerleştirin. Afiyetle tüketin.