Kısır Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Kısır Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bağ yeşil soğan
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tane sıkılmış limon (damak tadınıza göre)
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Tuz
- 2 tane kuru soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pul biber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Kısır tarifine başlamadan önce uygun bir kabı hazırlayınız.
- Hazırlamış olduğunuz kaba kısırlık bulgurunuzu belirttiğimiz miktarda ilave ediniz.
- Kabın içerisinde yer alan bulgurunuzun üzerine bir bardak sıcak suyu ekleyin.
- Sonrasında ise kabın üzerini kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- İnce ince doğramış olduğunuz iki adet kuru sağanı, sarımsağı ve sıvı yağı bir tava içerisinde pembeleşene kadar kavurun.
- Tavanıza salçaları da ilave ederek soğanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemini devam ettirin.
- Yarım saat boyunca dinlenmeye bıraktığınız bulgurunuzu hafif hafif yoğurun.
- Bulgurunuzun üzerine soğanlı karışımı da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Sonra tuzu, sumağı, karabiberi, pul biberi, nar ekşisini ve limon suyunu ilave edip yoğuralım.
- Damak lezzetinize göre kısırınızın içerisine turşu ya da domates ekleyebilirsiniz.