Mercimek Köftesi Tarifi Ve Yapılışı: Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Mercimek köftesi tarifine öncelikle mercimekleri güzelce yıkayarak başlayalım. Mercimekler yıkandıktan sonra boş bir tencereye mercimekler ve 3 su bardağı suyu aktarın.
- İyice yumuşuncaya kadar haşlayın. Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
- Ayrı bir tavaya sıvıyağ aktararaj ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten sonra soğan ve salçalı karışımı ilave edin. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurmaya başlayın.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edin Malzemeleri güzelce karıştırın.
- Köfte harcınız soğuduktan sonra tüm malzemeler ile birlikte iyice yoğurulur. İyi bir kıvam elde ettiğinde yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir.
- Mercimek köftesi tarifi sona ermiştir. Köftelerinizi marul ve kıvırcık ile servis edebilirsiniz. Üzerine limon sıkmanızı da öneririz. Afiyet olsun…