Mısır mücveri tarifi: Bir kez yaptığınızda vazgeçemeyeceksiniz...
MALZEMELER
- 2 su bardağı mısır taneleri
- 1 orta boy rendelenmiş havuç
- 1 küçük rendelenmiş soğan
- 2 adet yumurta
- 1/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 su bardağı ince doğranmış taze maydanoz veya dereotu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
- Taze mısır tanelerini bir kabın içine alın ve üzerine rendelenmiş havuç, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz veya dereotu, rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı) ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Karıştırın.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Yumurta karışımını, mısır ve diğer malzemelerin bulunduğu kaba ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar spatula veya kaşıkla karıştırın.
- Tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
- Hazırladığınız mücver harcından kaşıkla alarak tavaya koyun ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Tavaya sığacak kadar mücver harcını kullanarak işlemi tekrarlayın.
- Mücverler altın rengi olana kadar her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt veya sos ile servis edebilirsiniz.