Muhammara tarifi: Her kaşığı lezzet dolu...
YAPILIŞI
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası (tercihen acı)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
- Ceviz içlerini bir mutfak robotunda ince çekin, ama tamamen un haline getirmeyin. Hafif taneli bir yapısı olmalı.
- Geniş bir karıştırma kabında galeta unu, domates salçası, biber salçası, ezilmiş sarımsak, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın.
- Çekilmiş cevizleri bu karışıma ekleyin ve tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
- Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırarak malzemelerin homojen bir kıvam almasını sağlayın. Karışım çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız muhammarayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirerek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
- Muhammara mezesini servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. İsterseniz süslemek için üzerine birkaç tane ceviz serpebilirsiniz.