Patates kızartması salatası: Lezzet dolu bir tarif
MALZEMELER
Malzemeler:
- 4 büyük patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 1 çay bardağı soğan, halka doğranmış
- 1/4 su bardağı doğranmış maydonoz
YAPILIŞI
- Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Patatesleri halka halka doğrayın.
- Patatesleri kızdırılmış yağda altın rengi olana kadar kızartın.
- Bu sırada, salata sosunu hazırlayın. Ezilmiş sarımsak ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
- Kızarmış patatesleri fazla yağını çekmesi için, peçete dolu bir tabağa alın ve soğumasını bekleyin.
- Soğuyan patatesleri büyük bir salata kasesine alın. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve nazikçe karıştırın, böylece patatesler sosla kaplanır.
- Son olarak, ince doğranmış maydanozu ekleyin.
- Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!