Salatada fark yaratan bir lezzet! Kruton eşliğinde tavuklu sezar salata tarifi
MALZEMELER
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet çeri domates
- 1 adet marul
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 1/2 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Kızarmış ekmek küpleri
YAPILIŞI
- Salatanın sosu için; soya sosu, hardal, mayonez, sarımsak, parmesan peyniri, karabiber ve tuzu bir kaba ekleyip güzelce karıştırın.
- Zeytinyağını azar azar ekleyin.
- Sonra tavuk göğsünü yıkayıp, suyunun süzülmesini bekliyoruz.
- Tavuklara, karabiber ve tuz serpiştirip, zeytinyağlı tavada kızartmaya alıyoruz.
- Ardından tavuk kızarırken, güzelce marulları doğrayın. Doğramadan önce güzelce yıkayın ve kurulayın.
- Hazırladığımız sosu, marulun üzerinde gezdiriyoruz. Sonra elimiz ile harmanlıyoruz.
- Salatanın üzerine krutonları yerleştirip, parmesan peyniri serpiyoruz.
- Son olarak ise; kızarttığımız tavukları jülyen doğrayıp üzerine koyuyoruz.
- Salatamız servise hazır! Herkese afiyet olsun.