Sıcaklarda hafif bir öğün arayanlara: Tavuklu salata tarifi!
MALZEMELER
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 orta boy konserve mısır
- Tuz
- Karabiber
- 10 adet kornişon turşu
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 limonun suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam deteoru
- 1 tutam maydanoz
- 4 dal taze soğan
AŞÇININ NOTU
Dilerseniz içerisine mayonez veya yaoğurt da ekleyebilir, ekmek arası sandviç yapabilirsiniz.
Tüm malzemeleri kendi zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Tavuğu didiklemek için ellerinizi kullanmak istemiyorsanı bir kasenin içerisine haşlanmış tavukları koyun ve mikser yardımıyla kısa sürede didikleyin.
YAPILIŞI
- Tavuğu 40 dakika boyunca haşlayıp soğumaya bırakın.
- Ardından yeşillikleri doğrama tahtasına alıp doğrayın.
- Bir kase içerisinde salatanın sosu olarak baharatları ve zeytinyağını çırpın.
- Turşu ile biberleri şeritler halinde kesin.
- Soğuyan tavuğu didikleyin.
- Salata kasesinin içerisine tüm malzemeleri tavuğu ve sosu ilave edip karıştırın.
- Tavuklu salatanız hazır! Afiyet olsun...