Sütsüz beşamel sos tarifi ve yapılışı: Sütsüz sıvı yağ ve su ile beşamel sos nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Hazırladığınız yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya alıp ısıtın.
- Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip iyice kokusu çıkana kadar kavurun. Özellikle dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de unun iyice kavrulmuş olması. İyice kavrulan un sıcak su eklendiğinde topaklanma yapmayacaktır.
- İyice kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz beşamel sosunuza tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başlayan sütsüz beşamel sosunuz pürüzsüz ve yarı akışkan yoğun bir kıvam aldığında ocaktan alınız.
- Sıcak halde istediğiniz bir fırın yemeğinde kullanabilirsiniz.