Batata Harra tarifi: "Lübnan usulü patates"
MALZEMELER
- 4 büyük patates, küp şeklinde doğranmış
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 4 diş sarımsak, ince doğranmış
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı, acı seviyesine göre ayarlanabilir)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
YAPILIŞI
- Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve iyice yıkayın. Daha sonra bir tencerede tuzlu suda haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra suyu süzüp kenara alın.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. İnce doğranmış sarımsakları ekleyin ve sarımsaklar hafifçe kavrulana kadar karıştırın.
- Kavrulmuş sarımsaklara haşlanmış patatesleri ekleyin. Patateslerin her tarafının yağla kaplanmasını sağlamak için karıştırın.
- Pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı dikkatlice karıştırarak patateslere iyice yayılmasını sağlayın.
- Patatesler altın rengini alana kadar orta ateşte kızartın. Sık sık karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlayın.
- Batata Harra servise hazır! Sıcak olarak servis yapabilir ve üzerine taze doğranmış kişniş veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!