Fırında kabak mücver tarifi : Bir kez yapan bir daha istiyor

Kabağın enfes lezzetini fırında yapılan hafif ve sağlıklı olan mücver tarifi ile daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Az un ve bol sebzeyle hazırlayabileceğiniz o tarif...
Giriş Tarihi: 20.06.2024 08:54 Güncelleme Tarihi: 20.06.2024 08:54
  • 4-5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 40 dakika Hazırlama 15 dakika

MALZEMELER

  • Üç adet orta boy kabak
  • 1/3 demet dereotu
  • 1/3 demet maydanoz
  • Beş dal taze soğan
  • Bir çay bardağı un
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir
  • 1/3 su bardağı zeytinyağ
  • İki adet yumurta
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam rendelenmiş kaşar peynir (üzeri için)

YAPILIŞI

Kabakları soyup ardından rendeleyin.

Rendelemiş olduğunuz kabakların suyunu iyice sıkın ve kaseye koyun.

Maydanoz, dereotu ve taze soğanları yıkayıp kurutun ve ince ince doğrayın.

Peyniri çatallar ezin.

Yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın ardından diğer malzemelerin olduğu kaseye ekleyip karıştırın.

Bir tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırlamış olduğunuz harcı yayın.

Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirin.