Karnabahar mücveri tarifi: Karnabahar mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
- 1 adet karnabahar (orta boy)
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- Yarım demet dereotu ve maydanoz
- Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Karnabaharları küçük parçalara ayırıp suyla yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşladığınız karnabaharın suyunu süzerek kaseye aktarın ve ezin.
- Ezdiğiniz karnabaharın üstüne yumurta, soğan, baharat ve yeşillikleri ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek mücver harcını hazırlayın.
- Tavaya yağı döküp kızdırın. Daha sonra mücver harcından aldığınız yemek kaşığı büyüklüğündeki parçaların iki tarafını da kızdırın.
Ve mücveriniz hazır. Yoğurta birlikte sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.