Kırmızı biber dolması tarifi: Hem renkli hem de lezzetli
MALZEMELER
- 6-8 adet büyük boy kırmızı biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Limon dilimleri (servis için)
YAPILIŞI
- Öncelikle pirinci bol suyla yıkayın ve süzün.
- Büyük bir karıştırma kabında pirinci, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, domates salçasını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak pul biberi karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı iyice karıştırın.
- Kırmızı biberlerin üst kısmını kesin ve içlerini çıkarın. Biberlerin sap kısımlarını çıkarmadan kesmek isterseniz, biberlerin üst kısmını bir kapak gibi kesip içini çıkarabilirsiniz.
- Hazırladığınız iç harçtan her bir biberin içine doldurun ve biberlerin ağzına kadar bastırarak doldurun.
- Dolma tenceresine dizdiğiniz biberlerin üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 30-40 dakika sürer.
- Pişirdikten sonra dolmaları servis tabağına alın.
- Üzerlerine taze maydanoz serpin ve yanında dilimlenmiş limonlar ile servis yapın. Afiyet olsun!