Kuru börülce tarifi: Hem doyurucu hem lezzet bombası
MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı kuru börülce
- 1 büyük soğan
- 1 kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı salça
- Tuz, et suyu, isteğe göre pul biber, karabiber
YAPILIŞI
- Börülceleri, haşladıktan sonra suyunu süzün.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve kırmızı biberi de doğradıktan sonra yağda biraz kavurun. Salçayı ekleyin.
- Börülceleri ekleyip biraz daha kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.
- Tuzunu, et suyunu ekleyin ve kapağını kapatın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirin. Börülceler yeterince özdeşleştikten sonra kapatabilirsiniz.
- Afiyet olsun.