Zeytinyağlı pırasa tarifi: Hem hafif hem lezzet dolu
MALZEMELER
- 5 adet büyükçe iri ve uzun pırasa
- 1 su bardağı 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2-3 adet iri havuç
- 2 adet kapya biberi
- 2 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Kaynar su
YAPILIŞI
- Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim piyazlık şekilde doğradığımız soğanı ve ince dilimlediğimiz havuçları 5 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavurun.
- Yıkanmış kalın verev şekilde doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha hep beraberce kavurmaya devam edin.
- Sonra üzerine; 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin.
- Yemeğimizin üzerini çok azcık kapatacak şekilde kaynar su ilave edin.
- Fokurdamaya başladığında ince jülyen doğranmış kapya biberini ekleyin.
- Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirelim.
- Sonra yıkanıp süzülmüş pirinci, tuz ve şekerini, limon suyu ve karabiberini ilave edin ve 1-2 dk karıştırıp kısık ateşte ağzı yarım kapalıca sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Soğumaya yakın servis tabağına aktarabiliriz. Serviste ek Limon suyu ilave edebilirsiniz.