Ayva tatlısı tarifi: Lezzetiyle baş döndürüyor...
MALZEMELER
- 4 adet olgun ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 adet karanfil (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
YAPILIŞI
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
- Bir tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu ve isteğe bağlı olarak karanfilleri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
- Kaynayan şekerli suya ayvaları ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan ayvaları servis tabağına alın. Üzerlerine tarçın serpebilirsiniz.
- Servis yapmadan önce üzerlerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirerek servis edebilirsiniz.