Az malzeme ile muhteşem lezzet: Cevizli un helvası tarifi
MALZEMELER
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su ya da süt
YAPILIŞI
- Sütü ya da suyu bir kasede toz şekerle karıştırın ve iyice erimesini sağlayın.
- Bu sırada yeterli büyüklükte bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin.
- Ardından unu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika boyunca un kahverengi bir renge kavuşana kadar kavurun.
- Yeterince kavrulan una cevizleri de ekleyin ve iyice karıştırıaran bir-iki dakika daha kavurmaya devam edin.
- Kavrulmuş una şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve tüm bu şerbeti çekerek kıvam alana kadar unu sürekli karıştırmaya devam edin. Böylece topaklanma ihtimalini deortadan kaldırabilirsiniz.
- Kavrulan helvaya istediğiniz gibi şekil vererek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.