Bir yiyenin bir daha unutamayacağı lezzet: Hamsiköy sütlacı!
MALZEMELER
- 2 litre süt (tam yağlı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tutam tuz
- Fındık (kırılmış)
YAPILIŞI
- Sütü derin bir tencere içerisinde ocağa alın.
- Bu esnada pirinçleri bir süzgeçin içerisine alıp suyla yıkayın. Ancak pirinçlerin çok yıkanıp nişastasını kaybetmemesi gerekiyor.
- Süt kaynadığında pirinçleri içerisine ekleyin. Arada karıştırarak tekrar kaynayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Tekrar kaynadığında ocağı en kısığa getirip pişirmeye devam edin.
- 30 dakikanın sonunda içerisine tuzu ilave edin.
- 35. dakikada ise şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- 40 dakikanın sonunda ocaktan alıp fırın kaplarına koyun.
- Fırın tepsisinin içerisine yarleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde su koyun.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Ardından üzerine bol miktarda kırılmış fındıkla servis edebilirsiniz.