Bisküvili irmik tatlısı tarifi: Sıcak havalarda hafif bir lezzet
MALZEMELER
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya özütü veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- 1 paket bisküvi
Üzeri için:
- Hindistan cevizi veya fındık (isteğe bağlı)
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Bir tencereye irmik, süt ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
- Muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatın ve vanilya özütünü ekleyin. İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. Karışımı güzelce karıştırın.
- Dikdörtgen veya kare borcamın tabanına bir kat bisküvi dizin. Ardından üzerine hazırladığınız irmikli muhallebi karışımını yayın.
- Kalan bisküvilerle muhallebinin üzerini kaplayın. Eğer isterseniz bu aşamada üzerine bir kat daha muhallebi dökebilirsiniz.
- Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın. Soğuyunca üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra bisküvili irmik tatlısını dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!