Bu lezzet ile damaklarınız şenlenecek! Dondurmalı fincan kadayıf tarifi
MALZEMELER
- 400 gram kadayıf
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 limon suyu
- Dondurma
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak, kadayıftan bir tutam alıyoruz ve fincanın içine yerleştiriyoruz.
- Ardından üzerine ceviz koyuyoruz, ters çevirerek tepsiye diziyoruz.
- Tereyağını eritip kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için; şekeri kaynayan suyun içine atıyoruz.
- 4-5 damla limon sıkıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- 5 dk soğumasını bekleyin. Ardından üzerine dökebilirsiniz.
- Son olarak ise kadayıflarımızı tatlı tabağına alın. Yanına dondurma koymayı unutmayın! Herkese afiyet olsun.