Bu tatlı iftar sofralarınızı şenlendirecek! İstiridye tatlı tarifi
MALZEMELER
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 tane yumıurta
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yoksa tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
YAPILIŞI
- Tatlımız için şerbetini hazırlayalım.
- Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
- Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökeceğiz.
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bıçakla istiridye deseni verelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetiyle birleştirelim.
- Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edelim. Şimdiden afiyet olsun!