Çilekli milföy pasta: Hem pratik hem lezzet dolu...
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru (yaklaşık 10-12 adet)
- 250 gram çilek
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı krema (isteğe bağlı, daha kremamsı bir kıvam için)
- Pudra şekeri (üzeri için)
YAPILIŞI:
- Milföy hamurlarını tezgahın üstüne koyup, oda sıcaklığında biraz yumuşamalarını bekleyin.
- Hamurları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine bir miktar pudra şekeri serperek 180°C'de önceden ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar altın rengi olana kadar pişirin.
- Bir tencereye sütü, un, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
- Karışım koyulaşınca ocaktan alın. Vanilini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak kremayı da ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Çilekleri yıkayıp, saplarını ayıklayın ve dilimleyin.
- Fırından çıkardığınız milföyleri dikkatlice ikiye ayırın (kat kat olacak şekilde).
- Alt katına kremayı sürün, üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin.
- Üst katı yerleştirip, üzerine pudra şekeri serperek süsleyin.
- Çilekli milföy pastanızı dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun! Bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek.