Dondurmayı unutturacak tatlı! Kaseto tarifi...
MALZEMELER
- 2 paket krem şanti
- 12 adet petibör bisküvi
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt (soğuk)
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet limonun kabukları
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata (80gram)
- 1 tutam tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine krem şanti paketlerini boşaltın ve üzerine soğuk sütü döküp mikserle güzelce çırpın.
- Hazır olan kremayı buzdolabında soğumaya bırakın. Bu sayede daha koyu bir kıvamı olacak.
- Farklı bir kabın içerisine yumurtanın sarı kısımlarını beyazından ayırarak ekleyip üzerine de şekeri ilave edin.
- İki malzemeyi krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpın.
- Rendelenmiş limon kabuklarını bu karışımın içerisine ekleyin.
- Ayrı bir kapta yumuryta beyazları ile tuzu mikserle çırpıp köpük haline getirin.
- Buzdolabındaki de dahil olmak üzere üç kaptaki malzemeleri tek bir kabın içerisine döküp güzelce karıştırın.
- Karışımın yarısını ayrı bir kaba alıp üzerine kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın.
- Bir borcamın altına streç film koyun ve üzerine önceden toz haline getirdiğiniz bisküveileri serpin.
- Üzerine önce sade karışımı ardından ise kakaolu karışımı dökün.
- Son olarak üstünü de streç filmle kaplayıp buzlukta dinlenmeye bırakın.
- Ertesi gün buzluktan çıkarıp başka bir kaba ters çevirerek aktarın. Ve tatlınız hazır!
- Dilerseniz üzerine krem şanti ekleyebilirsiniz.