Ekler tarifi: Bitter çikolatalı ekler nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
Kreması için
- 2 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- ½ su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
YAPILIŞI
- Geniş bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp köpürene kadar çırpın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağları ezin.
- Tuzu ve elekten geçirilmiş unu karışıma ekleyin. Suyu yavaşça gerektiği kadar kullanın ve ele yumuşak bir hamur elde edin.
- Yumuşak hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Hamuru 160 derece fırından üstü, altı hafif kızarana kadar pişirin.
- Hamur pişene kadar kremayı hazırlayın. Küçük bir tencerede yumurta sarıları ve şekeri çırpın, sütü karışıma ekleyin.
- Şekerler eridikten sonra un ve nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Kremanın kıvamı katılaşmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın. İçine vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
- Kremayı soğutmak için geniş bir kaba alın, soğuyana kadar kabuklaşmaması için bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Kremayı sıkma torbasına alın ve ilk sıcağı çıkmış eklerin içine sıkın.
- Üzerine bitter çikolata eriterek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…