En kolay elmalı turta tarifi ve yapılışı: Evde en kolay ve pratik tarif ile elmalı turta nasıl yapılır?
MALZEMELER
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
İç harcı için;
- 4 adet büyük elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Pratik elmalı turta tarifinin malzemeleri hiç gözünüzü korkutmasın. Sandığınızdan çok daha kolay tarif ile karşınızdayız. Bu tarifin en önemli noktası tepside elmalı turta tarifi olması aslında. Püf noktalara dikkat edildiği zaman kıtır kıtır harika bir lezzet elde etmeniz mümkün.
- Elmalı turta yapımına öncelikle iç harcınızı hazırlayarak başlayın. İç harç için ayırdığınız elmaları soyun ve kavuracağınız tavanın içine rendeleyin.
- Elmalarınızı rendeledikten sonra üzerine iç harç için ayırdığınız 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve kavurun.
- Elmaları kavururken dikkat etmeniz gereken nokta elmaların saldıkları sularını çekmesi gerektiği. O yüzden ateşi çok açmadan kavurunuz ve kavururken karıştırmaya devam ediniz.
- Elmalar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan elmalarınızın üzerine tarçını ve dövülmüş cevizleri karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- İç harcınız dinlenirken elmalı turtanızın hamurunu yapmaya başlayın.
- Hamur için önce margarini eritip soğutarak başlayınız.
- Soğuyan margarinin üzerine şeker, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyiniz ve iyice karıştırınız.
- Sıvı eklemeler bittikten sonra hamurunuza yavaş yavaş ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyiniz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve bir parçanızı tabanını oluşturmak için borcama iyice ve düzgün yayınız.
- Diğer parça hamuru buzlukta 45 dakika dondurmanız gerekmektedir çünkü üstünü yapmak için onu rendeleyeceksiniz.
- Tabana yaydığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcın tamamını dökünüz. Daha sonra diğer parçanın donma süresi için bekleyiniz.
- 45 dakika / 1 saat arası beklettiğiniz diğer hamurunuzu borcama üst olması için rendeleyiniz.
- Bütün hamuru rendeledikten sonra elmalı turtanızı önceden ısıttığınız 175 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Piştiğinden emin olduğunuz turtanızı fırından çıkarın ve ilk sıcağını attıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.