Tiramisu Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Tiramisu Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 paket hazır kek (iki kat pasta tabanı)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kahve (granül)
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için:
- 200 gram labne
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Öncelikle kremasını hazırlayın. Kremasını hazırlamak için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını ekleyin.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
- Kekin tabanını ıslatmak için bir kaseye koyduğunun sıcak suyun içine granül kahve ve toz şekeri atıp eriyene kadar karıştırın.
- Soğumaya bıraktığınız kremanın içine labneyi ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya değin mikserle çırpın.
- Bir borcam ya da servis tabağına pasta tabanının ilk katını koyup kahveli karışımın yarısını kullanarak ıslatın.
- Kremasının yarısını bu tabanın üzerine yayın.
- Pastanın diğer katmanını da koyup önce kahveli karışımın daha sonra kremanın yarısını koyup güzelce yayarak kaplayın.
- Üzerini de kakaoyla kapladığınız tatlıyı isteğe göre çilekle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.