Güllaç Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Güllaç Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 10 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- Ceviz veya toz fıstık
YAPILIŞI
- Süt ve şekeri tencereye alın. Şekerler eriyene kadar karıştırın.
- Kaynayan sütün ılıması için bekletin.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye dizin.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün.
- Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serin.
- Tatlıyı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis ederken üzerine ceviz serpin.