Fırında Sütlaç Tarifi: Püf Noktaları İle Kolay Ve Tam Ölçülü Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 su bardağından biraz daha az toz şeker (şekeri damak tadınıza göre arttırıp düşürebilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- Üzeri için tarçın
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Tam kıvamında bir sütlaç yapmak için hazırsanız sütlaç tarifi yapımına pirinçleri ayıklayarak başlayabiliriz.
- Ayıklanan pirinci bir tencerenin içerisine koyarak suyu çekinceye kadar kaynayın.
- Kaynayan suyun üzerine soğuk sütü ilave edin.
- Bir süre karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin.
- Bu esnada ise bir kâsenin içerisine pirinç ununu ekleyerek 1 su bardağı süt ile iyice ezin.
- Tencerede kaynamaya devam eden sütünüzden 1-2 kepçe kadar alarak kâseye ilave edin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta pirinç ununun ılımış olmasıdır.
- Bu işlemlerin ardından pirinç ununu da tencereye ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca pişirin.
- Son olarak toz şekeri de tencereye dökün. Ardından bir iki taşım kaynatın.
- Sütlacınız hazır hale geldikten sonra kâselere paylaştırın.
- Sütlaçlarını soğumaya bırakın. Sütlaçlar soğuduktan sonra üzerine tarçın dökerek servis edin.