Havuç topları tarifi: Lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arayanlara
MALZEMELER
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 1/2 su bardağı hindistancevizi rendesi
- 1/4 su bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bir tutam tuz
- Üzeri için hindistancevizi rendesi
YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları tavada yumuşayana kadar pişirin. Bunun için yaklaşık 2-3 dakika yeterli olacaktır. Bu işlem havuçların daha kolay işlenmesini sağlar.
- Havuçları bir karıştırma kabına alın ve üzerine yulaf ezmesi, dövülmüş ceviz veya fındık, hindistancevizi rendesi, bal, tarçın ve tuz ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece homojen bir karışım elde edin.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak toplar şeklini verin.
- Hazırladığınız havuç toplarını bir tabağa veya tepsiye dizin.Üzerlerine hindistancevizi rendesi serpin.
- Havuç toplarını buzdolabında yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin. Böylece daha sıkı bir dokuya sahip olurlar. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!