Havuçlu cezerye tarifi: Olay yaratan enfes bir lezzet! Bu nefis topların tadına doyum olmuyor...
MALZEMELER
- 12 adet petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Hindistan cevizi
- 4 adet havuç
YAPILIŞI
- Havuçları güzelce rendeleyin. Daha sonra uygun bir tavada margarin veya tereyağını eritme işlemine başlayın.
- Sonra yağın içerisine havuçları ve toz şekeri ilave edin. Havuçlar suyunu çekinceye kadar güzelce pişirin.
- Suyunu tamamen çeken havuçların içerisine cevizleri ekleyin.
- Ardından 1-2 dakika daha pişirdikten sonra havuçları ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Sonra bisküviyi rondodan geçirerek toz haline getirin. Karıştırma kabına harcı alıp güzelce yoğurun.
- Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapmaya başlayın.
- Daha sonra cezerye toplarını Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın.
- Havuçlu cezeryemiz hazır! Herkese afiyet olsun.