İtalya'dan iç ferahlatan bir lezzet: Panna cota tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin şekeri veya 1 tatlı kaşığı vanilin özütü
- 2,5 yemek kaşığı toz jelatin veya 4 adet jelatin yaprağı
YAPILIŞI
- Jelatini bir kaseye soğuk su ekleyerek yumuşaması için bekletin.
- Bir tencereye kremayı, sütü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte karışım kaynamadan önce, şeker tamamen eriyene kadar ısıtın. (Vanilin özütü kullanacaksanız, bu aşamada ekleyebilirsiniz.)
- Karışım kaynamaya başladığında ocaktan alın.
- Yumuşamış jelatini suyunu sıkarak ekleyin ve karıştırın. Jelatin tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı panna cotta kalıplarına veya bardaklara dökün. Oda sıcaklığına gelince, buzdolabında en az 4 saat veya tercihen bir gece boyunca sertleşmeye bırakın.
- Panna Cotta tamamen sertleştikten sonra, kalıplarınızı sıcak suya batırarak veya hafifçe ısıtarak ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
- Üzerine taze meyve sosları, çikolata sosu veya taze meyve dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz.