Kabak tatlısı: İftar sofralarına yakışan nefis bir meyve tatlısı
MALZEMELER
2 kilo balkabağı
3 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Kabak tatlısını yapmaya kabakları dilimleyip çekirdeklerini çıkararak ve kabuklarını soyarak başlıyoruz.
- Ardından hepsini sudan geçirip yıkıyor ve 3 parmak genişliğinde doğruyoruz.
- Büyük bir tencerenin içerisine sıra sıra dizip aralarına şekeri serpiyoruz.
- Ardından kapağını kapatıp en az 3 saat, mümkünse bir gece boyunca bekletiyoruz.
- Kabak suyunu salacağı için içerisine su ilave etmeden kaynayana kadar orta ateşte, sonrasında ise kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Son olarak servis tabağına alıp üzerine ceviz ekliyor ve servis ediyoruz. Afiyet olsun!