Kakao topları tarifi: Her an yemeye hazır
MALZEMELER
- 200 gr petibör bisküvi
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Bisküvileri kırın ve toz formuna gelene kadar rondodan geçirin.
- Toz haline gelmiş bisküvileri bir kaba aktardıktan sonra üzerine kakao, pudra şekeri, süt ve eritilmiş margarin veya tereyağını ekleyin. Dilerseniz bu aşamada kırılmış ceviz ya da fındık ilave edebilirsiniz.
- Bir spatula veya kaşık yardımıyla tüm malzemeyi hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Ardından hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
- Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına sıralayalım ve servis edin. Afiyet olsun