Kalburabastı Tatlı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle İrmikli Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Şerbet:
- Öncelikle şerbetimizi hazırlamamız gerekiyor. Şerbetimizi hazırlamak için toz şeker ve suyu, derin bir tencerede orta ateşte yaklaşık 20 dakika civarında karıştırıyoruz. Şerbetimizin kıvamı koyu bir şurup gibi olmalıdır.
- Kıvamını aldıktan sonra limon suyu katıyor ve kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra ocaktan aldığımız şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Tatlı Hamuru:
- Tatlının hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını karıştırma kâsesine koyuyor, üstüne süt, sıvı yağ, irmik ve yoğurt ekliyoruz.
- Unu azar azar katarak karışıma yediriyoruz.
- Son olarak kabartma tozunu ilave edip 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini streç filmle kapattığımız kâseyi 20 dakika buzdolabında bekletmeliyiz.
Kalburabastının Hazırlanışı
- Dinlenen hamurdan kayısı büyüklüğünde kopardığımız parçaları elimizde top haline getirin. Daha sonra ise, kalburabastı kalıbında yuvarlak olarak açın.
- Her birinin içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
- Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Pişirme kâğıdı koyduğunuz fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdiğiniz kalburabastıları fırından çıkardıktan sonra şerbetini üzerinde gezdirin.
- Şerbeti çektikten sonra antep fıstığıyla süsleyin.